Гранд Кайман – Дестинации в Кайманови острови

Booking.com

Обща информация за Кайманови острови
Кога да посетим Кайманови острови
Пари и разходи за Кайманови острови
Забележителности в Кайманови острови

Гранд Кайман е най-големият и най-развит остров на Кайманите. На територията му е разположена столицата Джорджтаун, известна с чудесните условия за шопинг и една от най-добрите кухни на Карибите.  Прочут с екзотичната си красота и многобройните възможности за развлечения, Гранд Кайман е идеалното място за незабравима карибска почивка.

Безпорно една от най-големите атракции на острова е необятната и дълга цели седем мили бяла пясъчна ивица. Със своя уникален ситен пясък, плажът на острова е прочут като един от най-красивите не само на Карибите, но и в целия свят. Няма как да не се изкушите от тази екзотична красота и да не се потопите в райско блаженство, галени от ласките на слънцето. Ако ви се прииска да редувате релакса с приключения, ви съветваме да опитате някои от водните спортове на плажа, които със сигурност ще покачат адреналина ви.

Когато разглеждате околностите на острова, не пропускайте да посетите красивата ботаническа градина Queen Elizabeth II, която е приказен пъстър свят от красиви тропически цветя и растения. Посещението на символа на Гранд Кайман – фермата за костенурки, ще бъде още една незабравима емоция. Тя е уникална сама по себе си, тъй като в нея живеят над 16 000 морски костенурки, както и някои ценни местни животински видове като земната игуана, каймановият зелен папагал и американският крокодил. Не пропускайте да разгледате гейзерите Блоу Холс в източния край на острова, Националния музей в столицата Джорджтаун, историческата забележителност Pedro St. James в Савана, както и очарователните сгради, реставрирани в местния традиционен архитектурен стил.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар