Кайманови острови – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Booking.com

Кога да посетим Кайманови острови
Пари и разходи за Кайманови острови
Дестинации в Кайманови острови
Забележителности в Кайманови острови

Каймановите острови са открити от Христофор Колумб през далечната 1503 г. Те стават английска колония през 1670 г. и до ден днешен са под контрола и управлението на Великобритания. Освен рай за любителите на слънцето, екзотиката и подводното гмуркане, Кайманите са процъфтяващ финансов и офшорен център със силна икономика. От години наред, страната се гордее с постигнатия стандарт на живот и липсата на безработица. Поради привлекателните условия на нулево данъчно облагане, на Кайманите са регистрирани над 40 000 компании, между които 600 банки и доверителни дружества. Туристическият отрасъл е водещ в икономиката на страната и представлява около 70% от брутния й национален продукт.

Местоположение

Каймановите острови са група от островите Гранд Кайман, Кайман Брак и Литъл Кайман. Те са разположени в западната част на Карибско море, на площ от около 260 кв. км, по-голямата част от която се пада на Гранд Кайман. Кайманите се намират на 150 мили на юг от Куба, на около 180 мили северозападно от Ямайка и 480 мили южно от Маями, щата Флорида в САЩ.

Столицата на страната, Джорджтаун е разположена на най-големия и най-развит остров – Гранд Кайман. Градът е не само водещ финансов и търговски център, но и важно пристанище на страната. Освен изградените пунктове за обслужване на круизни лайнери и товарни кораби, в столицата се намира и международното летище в страната –  „;Owen Roberts“;.

Население 

Наслението на Кайманите ще ви посрещне топло и гостоприемно. Островите днес са населявани от близо 52 000 жители, като 90 % от тях живеят на най-големия остров Гранд Кайман. Официалният език в страната е англиският.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар